Vier doden in familiedrama in Gent en Aalst

Het lijkt er sterk op dat het motief voor de viervoudige moord in Gent en Aalst in de relationele sfeer ligt, zo deelde woordvoerster Nicole De Rouckvan het Gentse parket vrijdagnamiddag mee.

kdejager

Donderdagnacht doodde Osman Calli (35) zijn echtgenote, zijn zus, zijn ex-vriendin en de moeder van de nieuwe partner van zijn ex.

Bovendien verwondde hij die nieuwe partner en de man die hij ervan verdacht de minnaar van zijn vrouw te zijn.

De feiten namen een aanvang omstreeks 2.30 uur in de woning van Calli aan de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg, een deelgemeente van Gent. De man was naar eigen zeggen net thuisgekomen van zijn werk toen zijn 23-jarige echtgenote bekend zou hebben een buitenechtelijke relatie te hebben.

Daarop schoot Calli zowel zijn echtgenote als zijn 19-jarige zus neer. Die laatste verbleef tijdelijk bij hem nadat ze tien dagen geleden was teruggekeerd uit Turkije, waar ze net gehuwd was. Calli had met zijn echtgenote ook een 3-jarig zoontje, maar dat was op het moment van de feiten niet thuis.

Nadat Calli beide vrouwen had gedood, stichtte hij op verschillende plaatsen in de woning brand en vertrok hij. De Gentse brandweer kwam ter plaatse om de brand te bestrijden en vond de lichamen in een kelderverdieping. De twee vrouwen waren vastgebonden op stoelen en met tape gekneveld. Ze vertoonden verscheidene schotwonden.

Calli zelf was ondertussen naar Nieuwerkerken, bij Aalst, gereden, naar het huis van zijn Belgische ex-partner. Met die vrouw had hij in 1996 een relatie, waaruit een jongetje was geboren. Nadat de relatie afgesprongen was, was de 28-jarige vrouw een nieuwe relatie begonnen met een 39-jarige Belg.

Omstreeks 3.30 uur belde Calli aan de woning van het koppel in Nieuwerkerken aan, maar hij werd niet binnengelaten. De nieuwe partner opende wel het raam en werd door Calli beschoten. Daarop probeerde Calli eerst met schoten de voordeur te openen, maar toen dat niet lukte, drong hij binnen langs het raam. Eenmaal binnen schoot hij zijn ex-vriendin en haar partner neer, alsook de 62-jarige moeder van de man. De twee vrouwen waren op slag dood, de man overleefde, maar liep levensbedreigende verwondingen op.

In de woning waren ook de 8-jarige zoon van Calli en de Belgische vrouw en het 2-jarige zoontje van de vrouw en haar nieuwe partner aanwezig. Beide kinderen konden ontkomen.

Hierna vertrok Calli weer richting Gent, maar in Kerksen viel zijn wagen stil. Hij bedreigde een vrouw die net in haar wagen wou stappen, met een vuurwapen en dwong haar hem mee te nemen naar de Gasmeterlaan in Gent, waar hij omstreeks 8.30 uur aankwam. Ter plekke kon de gegijzelde vrouw ontsnappen, terwijl Calli ging aanbellen aan de woning van de man met wie zijn echtgenote een relatie zou gehad hebben.

Hij werd binnengelaten door een 12-jarig meisje, ging naar de kamer van de man op de verdieping en loste verscheidene schoten, waarna hij de benen nam. Het 30-jarige slachtoffer, eveneens van Turkse origine, werd levensgevaarlijk gewond.

Enige tijd later ging Osman Calli zichzelf aangeven bij de politie op de Gentse Groendreef. Op dit moment wordt hij nog steeds door de politie ondervraagd en in de loop van de avond zal hij voor de Gentse onderzoeksrechter Claeys worden gebracht. Die neemt de verdere leiding van het gehele onderzoek op zich, ook wat betreft het onderzoek naar de feiten die zich in Aalst hebben afgespeeld.

De twee mannelijke slachtoffers van de schietpartijen verkeren volgens het parket nog steeds in levensgevaar. De 30-jarige man die in Gent werd neergeschoten, wordt vrijdagnamiddag geopereerd. Het is zo goed als zeker dat Calli door de onderzoeksrechter zal aangehouden worden. In dat geval verschijnt hij volgende week woensdag voor de Gentse raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer