Alken-Maes bouwt dan toch geen nieuw kantoor in kmo-zone Waarloos

Brouwerij Alken-Maes gaat dan toch geen nieuw administratief gebouw ontwikkelen in Waarloos. De directie heeft beslist om die investering niet te doen en zich toe te leggen op het behoud van haar marktpositie. De site in Waarloos blijft behouden zoals ze nu is. De beslissing heeft volgens het bedrijf geen effect op de werkgelegenheid.

Belga

Alken-Maes heeft vorig jaar haar productieafdeling in Waarloos -de vroegere Maes-brouwerij, samengebracht met die van het Limburgse Alken. In Waarloos kwam een administratieve zetel en een distributiecentrum. Er komt ook een nieuwe kmo-zone. Alken-Maes zou daar normaal gezien zelf ook een nieuw gebouw plaatsen, maar dat gaat nu niet door.

"Door de stagnerende biermarkt heeft de directie beslist om te investeren in onze marktpositie en niet in een nieuw gebouw", zegt woordvoerster An Steylemans. "Maar de plannen voor de kmo-zone blijven bestaan", zegt Steylemans.

De beslissing heeft volgens de woordvoerster geen gevolgen voor het personeelsbetand. "Alles blijft zoals het nu is, het enige nieuwe is dat er geen nieuw gebouw komt", aldus Steylemans. Bij Alken-Maes in Waarloos werken zowat 300 mensen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer