Gewonden bij grootscheepse politieactie in Den Haag

Eén bewoner van het verdachte pand in het centrum van de Nederlandse stad Den Haag heeft zich na twaalf uur onderhandelen aan de politie overgegeven en is gearresteerd, zo heeft de Nederlandse publieke omroep donderdag onder aanhaling van ooggetuigen bericht. De man die zich overgaf diende zich tot zijn ondergoed uit te kleden en is afgevoerd, berichtte een journaliste.

Belga

Bij de anti-terreuractie in de Haagse Laakwijk hadden politiemensen in de loop van de vroege ochtend geprobeerd verdachten van terrorisme op te pakken. Daarbij is bij het forceren van de deur een handgranaat naar hen geworpen en die ging af. Twee agenten zijn zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. De veiligheidsdiensten onderhandelden uren lang met de resterende mensen in het huis.

Volgens de NOS staat een nieuwe inval in het pand op stapel. Daar houden zich enkele terreurverdachten op en zouden zich talrijke explosieven bevinden. Op de daken hebben zich scherpschutters opgesteld. Er zijn busjes van de oproerpolitie, ambulances, brandweerwagens en mariniers aanwezig. Buurtbewoners worden opgevangen in de aula van de Haagse Hogeschool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer