Sint-Niklaas opent 'Huis van de Sint'

Sinterklaas verblijft vanaf 12 november in Sint-Niklaas om de viering van zijn verjaardag op 6 december voor te bereiden. De stad wil het Sinterklaasthema in de stadspromotie de komende jaren sterker beklemtonen en daarom hebben het stadsbestuur en het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen de handen in elkaar geslagen om een nieuw project, namelijk het 'Huis van de Sint', te realiseren.

Belga

De Salons voor Schone Kunsten in de Stationsstraat vormen met hun prachtig interieur de locatie voor het 'Huis van de Sint'. Alle kinderen kunnen Sinterklaas in zijn winterresidentie komen bezoeken. In dit statige herenhuis kan men onder meer de badkamer, de slaapkamer, het bureau van Sinterklaas en de oefenruimte van Zwarte Piet bezichtigen. In de tuin staat de schimmel te grazen. De Sint zal ook zelf op een aantal vastgelegde data aanwezig zijn.

Het concept is afkomstig van het Sint-Nicolaasgenootschap Vlaanderen, dat in 1989 werd opgericht om de Sinterklaasgebruiken in stand te houden. In een eerste fase gaat het om het openstellen van het winterverblijf van Sinterklaas. In een volgende fase wordt het 'Huis van de Sint' uitgebouwd tot een informatief en educatief centrum met tentoonstellingen, vormingscursussen voor hulp-sinterklazen, enz.

Het 'Huis van de Sint' is gratis toegankelijk van 13 november tot en met zondag 5 december en dit op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 17 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer