Manifestaties en petities in Brussel tegen Israëlische muur

Voor het gebouw van de Raad van Ministers van de Europese Unie aan het Schumanplein in Brussel is dinsdagmiddag tegen de Israëlische muur betoogd. De manifestatie viel op de verjaardag van de val van de Berlijnse muur, op 9 november 1989.

Belga

Volgens de organisatoren waren er 500 manifestanten aanwezig, waaronder delegaties uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Engeland en Italië. De betoging, van 12 tot 14 uur, verliep volgens de politie van Brussel zonder incidenten.

"Deze dinsdag is gekozen als de dag van de Europese mobilisatie ten voordele van Palestina. Wij hebben de nadruk op Brussel gelegd", aldus Nadia Farkh, woordvoerster van de Belgisch-Palestijnse Vereniging.

Rond tien uur dinsdagochtend werd een delegatie van de manifestanten ontvangen door de kabinetschef van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht. Er werd hem een petitie met bijna 50.000 handtekeningen tegen de Israëlische muur overhandigd. Een andere delegatie overhandigde dinsdagnamiddag verschillende petities met handtekeningen van 750 niet-gouvernementele organisaties uit 22 landen en van 332 Europese parlementssleden van acht landen aan de Nederlandse ambassade (Nederland is momenteel voorzitter van de EU). Nog een andere delegatie werd ontvangen door de woordvoerder van de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid van de EU, Javier Solana.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer