Bestorming pand Den Haag voorbij

De belegering van het pand in de Antheunisstraat in Den Haag lijkt voorbij. Het pand werd sinds woensdagochtend omsingeld.

Belga

Een woordvoerder van de politie wou bevestigen noch ontkennen dat twee mensen vanuit het betreffende pand zich zouden hebben overgegeven aan de politie. Volgens omwonenden zouden twee jonge mannen het belegerde pand hebben verlaten, aldus de publieke omroep NOS. Eén van hen zou in de ambulance, die omstreeks 17.00 uur de locatie verliet, gewond zijn afgevoerd.

Bij de anti-terreuractie in de Haagse Laakwijk hadden politiemensen in de loop van de vroege ochtend geprobeerd verdachten van terrorisme op te pakken. Daarbij is bij het forceren van de deur een handgranaat naar hen geworpen en die ging af. Twee agenten zijn zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. De veiligheidsdiensten onderhandelden uren lang met de resterende mensen in het huis.

Op de daken hadden zich scherpschutters opgesteld. Er waren busjes van de oproerpolitie, ambulances, brandweerwagens en mariniers aanwezig. Buurtbewoners werden opgevangen in de aula van de Haagse Hogeschool.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer