Wielrenner Tom Boonen uit ziekenhuis ontslagen

Tom Boonen werd vrijdag om 13u30 uit het ziekenhuis ontslagen. Dat meldde zijn team Quick.Step-Davitamon. De 24-jarige wielrenner werd vorige week vrijdag opgenomen in het ziekenhuis van Mol, waar hij maandag geopereerd werd aan een aangeboren afwijking van de dunne darm (divertikel van Meckel).

Belga

"Ik voel me heel wat beter, ook al ben ik nog geen honderd procent hersteld", verklaarde Boonen. "De eerste dagen na mijn operatie waren moeilijk, ik had veel pijn. Nu gaat het elke dag beter en beter. Ik moet nu nog een paar weken rusten en dan kan ik weer de fiets op."

"Het belangrijkste is dat Tom goed geneest. Er is geen haast bij", meldde teammanager Patrick Lefevere. "Het is niet belangrijk wanneer hij weer in competitie komt. Ook als hij in november niet veel aan trainen toekomt, zal dat zijn aanpak van het seizoen 2005 niet veranderen. Het enige wat Boonen echt verloren heeft is zijn vakantie."

Boonen had al weken last van de darmen. De ellende begon met zijn opgave tijdens het wereldkampioenschap op 3 oktober in Verona.