Veldrijden: vooruitblik komend weekend

Komend weekend wordt een druk weekend voor de veldrijders, met zaterdag de A-veldrit in Dottenijs, zondag de derde Superprestige-manche in het Nederlandse Sint-Michielsgestel en maandag de eerste wedstrijd voor de Trofee Gazet van Antwerpen op de Koppenberg.

Belga

De Vlaamse renners krijgen dus genoeg kansen om revanche te nemen voor hun nederlaag afgelopen donderdag in de Wereldbekerproef van Tabor, waar ze geklopt werden door de Tsjech Kamil Ausbuher.

In de Superprestige is Sven Nys, winnaar van de openingsmanche in Ruddervoorde, momenteel leider, maar hij wordt op slechts één punt gevolgd door Sven Vanthourenhout, die de tweede manche won in Hamme. Het wordt echter geen tweestrijd voor de leidersplaats, want ook Ben Berden, Tom Vannoppen, Richard Groenendaal en Bart Wellens volgen op kleine afstand.

Het wordt bovendien uitkijken naar de prestaties van wereldkampioen Wellens, die donderdag opgaf in Tabor. Zijn trainer, Paul Ponnet, heeft er alvast vertrouwen in: "Zoiets kan gebeuren. Omdat zijn start de voorbije weken te wensen overliet, had ik voorgesteld om dieper te gaan tijdens de opwarming. Dat blijkt Bart nu zuur opgebroken te zijn in Tabor. Als gevolg van een slechte timing en een te snelle wedstrijd op een te gemakkelijk parcours, kwam hij energie tekort. Zo zat hij te snel in het rood, begon hij technische fouten te maken en geraakte hij tenslotte helemaal op de dool met een opgave tot gevolg. Maar dramatiseren hoeft niet. Ondanks die opgave blijft het nog slechts een kleine stap om er helemaal te staan. En eens die eerste overwinning er is, loopt het wel los. In het weekend verwacht ik trouwens een sterke Wellens. Zeker op de Koppenberg, waar het altijd een duel van man tegen man is. Ik twijfel er niet aan dat hij daar in de spits zit".