Elio Di Rupo brengt bezoek aan Kinshasa

De voorzitter van de PS, Elio Di Rupo, zal zondag en maandag in Kinshasa een symposium bijwonen over de Democratische Republiek Congo (DRC). Dat heeft zijn entourage vrijdag bekendgemaakt.

Belga

Di Rupo zal tijdens dat bezoek aan de DRC ook enkele discrete gesprekken hebben met de Congolese politieke verantwoordelijken, onder wie president Joseph Kabila en zijn tegenstander Etienne Tshisekedi.

Het symposium, met als centraal thema 'Welke staatsvorm voor een democratisch Congo?', is mee georganiseerd door de stichtingen Jean Jaurés en Léon De Brouckère, die dichtbij de PS staan, in een groot hotel in Kinshasa.

Het symposium richt zich tot de leden van het middenkader van de Congolese politieke partijen en de representanten van de burgermaatschappij.

Onder de ongeveer 200 deelnemers bevinden zich naast Di Rupo, die één van de vice-voorzitters is van de Socialistische Internationale, ook de socialistische senatoren Philippe Mahoux en Pierre Galand

. Het bezoek van Di Rupo valt gedeeltelijk samen met dat van de Belgische minister van Defensie André Flahaut (PS), die donderdagavond in Kinshasa aankwam voor een driedaags bezoek in het kader van het Belgisch-Congolees Programma voor Militaire Samenwerking (PPM).