Drie dagen paradijs voor tuningliefhebbers in Mechelse Nekkerhal

Liefhebbers van autotuning kunnen vanaf zaterdag 30 oktober drie dagen lang terecht op het International Tuningsalon 2004 in de Nekkerhal in Mechelen.

Belga

Tot en met 1 november demonstreren standhouders de nieuwste trends en snufjes uit de tuningwereld. Vorig jaar kon de beurs rekenen op zo'n 78.000 bezoekers.

Op de beurs worden in de eerste plaats een reeks uitzonderlijke wagens tentoongesteld. Zo zal er onder meer een Nissan Skyline te zien zijn. Volgens de organisatoren zijn er van die wagen (met meer dan 1000 PK) wereldwijd amper 200 exemplaren gemaakt. "Het is de utlieme tuning car", zo luidt het. Voorts wordt ook een wagen uit de populaire MTV-serie "Pimp my ride" tentoongesteld.

Maar ook wie niet meteen interesse heeft voor luide motoren en getunede wagens, kan op de beurs terecht voor een pak randanimatie. Zo wordt voor het eerst een eigen missverkiezing georganiseerd.

Het fenomeen tuning kent een groeiend succes in Vlaanderen. Toch moet het nog vaak afrekenen met een wat kwalijke of dubbelzinnige reputatie. "Naast het plezier van een mooie, gepersonaliseerde wagen dragen tuningadepten waarden als respect, persoonlijkheid, veiligheid, tolerantie, gevoel voor schoonheid hoog in het vaandel", zo luidt het.

Belangrijk voor de duizenden tuningliefhebbers is dat de reglementering voor tuning dit jaar werd versoepeld. Vooral met betrekking tot het verlagen van wagens krijgen tuners nu meer mogelijkheden. Daarnaast werd een eerste stap gezet in de creatie van een wettelijk kader. Jarenlang leefden de tuningliefhebbers namelijk in grote rechtsonzekerheid over de wettelijkheid van de aanpassingen aan hun voertuigen.

In 2003 kon de tuningbeurs rekenen op 78.000 bezoekers en de organisatoren hopen dat aantal minstens te evenaren. Bij de vorige editie waren er aanzienlijke verkeersproblemen in de omgeving van de Nekkerhal. Dit jaar werd in samenspraak met de politie een verkeersplan uitgewerkt met bijkomende maatregelen om een verkeerschaos te vermijden.

De beurs is open op zaterdag 30 oktober (11-19 uur), zondag (11-21 uur) en maandag 1 november (10-19 uur). Een ticket kost 12 euro. Voor meer informatie over het tuningsalon kan men terecht op

.