VTM-Kerstparade start derde keer in Gent

Liefhebbers van VTM-vedetten en van de kandidaten van Idool 2004 reppen zich op 26 december naar Gent, waar voor de derde keer de VTM-Kerstparade rondgaat. De voorbije jaren lokte de optocht van de commerciële zender jaarlijks ongeveer 70.000 kijklustigen naar de Gentse binnenstad. Dit jaar doen 140 figuranten, een 15-tal praalwagens en een trits BV's, waaronder de Idool 2004-kandidaten, mee aan de optocht.

Belga

Parkeren in de buurt van de parade wordt een hels, zoniet onmogelijk karwei, want 26 december is ook een koopjeszondag. Het stadsbestuur raadt iedereen aan om met het openbaar vervoer te komen of om de wagen op de park and ride-parking aan Flanders Expo te stallen.

De parade vertrekt om 17 uur aan Bij Sint-Jacobs en doet daarna volgende straten aan: Ottogracht, Sluizeken, Oudburg, Kraanlei, Groentenmarkt, Korenmarkt, Cataloniëstraat, Botermarkt, Belfortstraat en de Bibliotheekstraat. De optocht is na 26 december ook te zien in drie andere steden, waaronder Genk en Leuven.

Omdat Gent het moeilijk heeft de eindjes aan elkaar te knopen, besliste het stadsbestuur een tijd geleden vanaf deze Kerstparade niet meer financieel bij te springen. In 2005 wordt Gent misschien zelfs voorlopig geschrapt van het lijstje, zegt Patrick De Blauwe van VTM. "Wellicht is het de bedoeling om de stad Gent volgend jaar over te slaan en daarna terug te komen, maar dat moeten we nog bekijken samen met de stad".