Rod Stewart opnieuw aan de top

Rockveteraan Rod Stewart (59) kaapt met zijn album "Stardust...The Great American Songbook: Volume 3" de koppostie weg in de Amerikaanse ranglijst van bestverkopende albums.

Belga

De laatste keer dat hij dat presteerde, is ondertussen ook al weer 25 jaar geleden. Toen voerde hij met "Blondes Have More Fun" de ranglijst aan.

Volgens Amerikaanse mediaberichten zijn in de eerste weken meer dan 240.000 exemplaren van "Stardust" over de Amerikaanse toonbanken gegaan. Stewart heeft al laten weten dat hij "onmetelijk" dankbaar is, dat zovelen bezield worden door de wonderbaarlijke liedjes. Stewart nam voor de gelegenheid oude hits als "What a Wonderful World" en "Blue Moon" opnieuw op.

Voor Rod is dit ongetwijfeld eindelijk nog eens een opsteker, want nog geen vier jaar geleden zag het er allemaal nogal somber uit. Van Stewarts single "Don't come around here" werden toen maar 639 exemplaren verkocht, waarmee het plaatje slechts een 83ste plaats in de hitparade haalde. Dit gebeurde na de al uiterst slechte verkoopcijfers van zijn cd "Human".