Paalse sporthal zit al maand zonder cafetaria

De sportclubs die trainen in de Paalse sporthal moeten het al een maand zonder cafetaria stellen. "Een schande," meent Hans Meelberghs, bestuurslid van volleybalclub Bepavoc. "Het gemeentebestuur stelt de huurprijs zo hoog dat er geen geïnteresseerden zijn. Ondertussen moeten wij ons bij de bezoekende clubs verontschuldigen omdat we noch de spelers noch de supporters iets te drinken kunnen aanbieden. Als dit nog lang duurt, moeten we uitwijken naar een andere sporthal."

jforier

Drie maanden geleden diende de vorige uitbater van de cafetaria in de Paalse sporthal zijn ontslag in. "Het gemeentebestuur heeft dus ruim de tijd gehad om naar een opvolger uit te kijken," zegt Meelberghs. "Maar de huurprijs is bijna 1.000 euro per maand. Natuurlijk vind je dan geen geïnteresseerden. De zaak is intussen helemaal kapot. Toch handhaaft de gemeente die prijs. Onbegrijpelijk. De Paalse sportclubs zijn daar het slachtoffer van. Dit weekend speelt Bepavoc vijf thuiswedstrijden. We kunnen die spelers niets te drinken aanbieden. Erger nog: met het schaamrood op de wangen moeten we de meegereisde supporters meedelen dat we zonder cafetaria zitten."

"Ook de trainers willen na de match overleggen. Wij moeten dat staande in een lege sporthal doen in plaats van gezellig samen aan tafel in de cafetaria. Elke sportbeoefenaar weet dat de match aan de toog nog eens moet worden overgedaan. Zo verbroeder je met de bezoekers. Maar in Paal is dat onmogelijk. De sfeer is helemaal zoek. De geest is weg uit de ploeg. Na de match trekt de ene groep naar hier, de andere naar ginds. En dat is niet alleen zo bij Bepavoc. Ook alle andere gebruikers zijn boos."

"Ik deel de bezorgdheid van die sportclubs," reageert schepen van Sport Selahattin Koçak. "Ik kan er nog niet over uitweiden, maar ik heb een plan om het scenario van Paal in andere sporthallen te vermijden. De nota die ik klaar heb, zal ik eerst aan het schepencollege voorleggen. Ik