Celstraffen voor vier inwoners van Pitcairn wegens seksuele misdaden

Vier van de zes inwoners van het Britse eiland Pitcairn die eerder deze week schuldig bevonden waren aan verkrachting en ander seksueel misbruik van jonge vrouwen en meisjes, zijn vrijdag veroordeeld tot celstraffen van twee tot zes jaar. Dat melden Nieuw-Zeelandse media vrijdag.

Belga

Steve Christian, de 53-jarige burgemeester van de in totaal 47 hoofden tellende bevolking van Pitcairn, kreeg drie jaar cel wegens de verkrachting van vijf meisjes jonger dan twaalf. Zijn zoon Randy kreeg zes jaar wegens vier verkrachtingen en vier gevallen van seksuele intimidatie.

Terry Young kreeg vijf jaar cel voor een verkrachting en zes gevallen van seksuele intimidatie, terwijl de oudste van de zes, de 78-jarige Len Brown, twee jaar kreeg voor de verkrachting van twee meisjes. De kans bestaat dat hij zijn straf thuis kan uitzitten onder de vorm van huisarrest.

Zijn zoon, Dave Brown, schuldig bevonden aan negen gevallen van seksuele intimidatie, kreeg geen celstraf maar moet 400 uren gemeenschapsdienst uitvoeren. Dennis Christian, de postbode van het eiland, kreeg 300 uur gemeenschapsdienst.

De inwoners van Pitcairn zijn directe afstammelingen van Fletcher Christian die in 1789 de muiterij aan boord van het Britse schip Bounty aanvoerde. Na hun kapitein William Bligh overboord te hebben gezet, vestigden de 'muiters van de Bounty' zich op het toentertijd verlaten eiland.