ABC toont video waarop VS met aanslagen worden bedreigd

De Amerikaanse televisiezender ABC heeft donderdagavond videobeelden getoond waarop een Engels sprekende man die zegt een Amerikaans lid van al-Qaida te zijn, dreigt met een nieuwe serie aanslagen op de VS, die "op elk willekeurig moment" kan losbarsten.

Belga

"11 september hield het openingssalvo in van de wereldwijde oorlog tegen Amerika", aldus de man. ABC heeft de videoband naar eigen zeggen aan de FBI en de CIA ter beschikking gesteld om te worden onderzocht op zijn authenticiteit. Zelf is de televisiezender niet "in staat de authenticiteit van de band volledig te staven."

"De verantwoordelijken van de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben ons vandaag gezegd dat deze band, die sinds enkele dagen in ons bezit is, lijkt te zijn geproduceerd door een aan al-Qaida gelieerde organisatie", zo meldt ABC. Een CIA-woordvoerder zou aan ABC hebben verklaard dat de videocassette van 75 minuten "lijkt te zijn geproduceerd door het medium van al-Qaida, al Sahab productions," en dat de cassette is gemarkeerd met hetzelfde logo als andere video's die eerder door al-Qaida werden verspreid.