WB ski (v): Paerson wint eerste reuzenslalom van seizoen

Wereldkampioene Anja Pärson uit Zweden begon het nieuwe wereldbekerseizoen alpijns skiën zoals ze het vorige had beëindigd, met een overwinning op een reuzenslalom.

Belga

De 23-jarige Pärson stak zaterdag in de openingsmanche in het Oostenrijkse Sölden haar 23e zege uit haar carrière op zak met een tijd van 2:25.21 voor de twee manches. De ereplaatsen gingen naar de Finse Tanja Poutiainen (2:25.53) en de Spaanse Jose Maria Rienda Contreras (2:26.78).

Drievoudig olympisch kampioene Janica Kostelic finishte in haar eerste race in achttien maanden -ze bleef afwezig door blessureleed- als achtste in 2:27.67. De Kroatische won de algemene Wereldbeker in 2003. Pärson profiteerde van haar afwezigheid vorig seizoen om de trofee van 2004 weg te kapen, waarbij de Zweedse bijna onklopbaar was op de slalom en reuzenslalom.

De zege in Sölden was haar vijfde opeenvolgende succes op de reuzenslalom. Pärsons laatste WB-verlies in de discipline gaat al terug tot 27 december 2003, toen de Oostenrijkse Nicole Hosp won in Lienz.

Het wereldbekerseizoen bij de mannen begint zondag met een reuzenslalom in hetzelfde skioord.