Golf - WK amateurs (v): Belgische meisjes verliezen terrein

Op het wereldkampioenschap golf voor amateurs in het Puertoricaanse Rio Mar hebben de Belgische meisjes vrijdag aanzienlijk terrein moeten prijsgeven. Ze vielen terug van een achtste naar een zestiende plaats.

Belga

Justine Barbier nam tijdens de derde ronde een rampzalige start. Zo stond de Oostendse na zeven holes al op plus zeven. Zowel Lien Willems als Tamara Luccioli bleven ondertussen zeer gaaf presteren, waardoor de Belgen hun plaatsje in de top-10 leken te handhaven. De tweede negen holes werden voor Luccioli echter een nachtmerrie met een vierdubbele bogey, een dubbele bogey en drie bogeys. Ze kwam niet verder dan 83 slagen. Met de scores van Willems (74) en Barbier (78) zakte de Belgische ploeg naar een gedeelde 16de plaats (op 48).

Individueel staat Willems nog op een knappe 20e plaats met een totaalscore van 221 slagen. Barbier zakte naar de 41e plaats en Luccioli staat op de 94e plaats.

In het ploegenklassement staat de Canadese ploeg nog steeds aan de leiding. In het individueel klassement is de Zweedse Karin Sjodin (210) voorlopig de beste.