Makers stripbladen geëerd met prijzen

De Bulletje en Boonestaak Schalen zijn dit jaar aan Nico van Dam, Bert Bus en Harry Balm uitgereikt. De prijs is bedoeld voor stripmakers die aan de wieg stonden van het Nederlandse beeldverhaal. De drie winnaars deden dat met hun jarenlange werk voor de stripbladen Donald Duck, Tina, Eppo en Sjors.

Belga

Tijdens de Stripdagen in themapark Archeon in Alphen aan den Rijn vielen zaterdag meer striptekenaars in de prijzen voor de beste albums van het jaar. In de categorie Nederlands avontuur en vermaak ging de prijs naar 'Agent 327 - Het Oor van Gogh' van Martin Lodewijk.

Het beste Nederlandse literaire werk was 'Wat Fred niet wist' van Milan Hulsing. 'Dik van Dieren en zo' van Gerard Leever was het beste stripboek in de categorie Nederlandse Jeugd.

De Stripschapprijs 2004 werd eerder al uitgereikt aan Mark Retera omdat hij zaterdag niet aanwezig kon zijn. Retera is de geestelijk vader van de strip Dirkjan. De Stripschapprijs wordt al dertig jaar uitgereikt. Het is een oeuvreprijs voor een striptekenaar of tekstschrijver die veel betekent voor strips in Nederland.