Gouden Televizier-ring voor de Bauers

"Is het dan een ring die je echt kunt aandoen?", vroeg Ernst-Paul Hasselbach, presentator van het SBS-programma Expeditie Robinson nog argeloos tijdens de live-uitzending van het 39ste Gouden Televizier-Ring Gala. Helaas voor de fans ging het gewilde sieraad aan zijn neus voorbij. De publieksprijs werd gisteravond uitgereikt aan Mariska Bauer voor de RTL 4-soap De Bauers (een op de Pfaffs geënte reality over de familie rond charmezanger Frans Bauer.

GPD

Een dolblije Frans Bauer, op dat moment aan het optreden in Dordrecht, maakte de uitreiking via een live-verbinding mee.

Zoals ook vorig jaar vloog de ring op het moment suprème uit het doosje en zorgde zo nog voor enig tumult in een gelikte uitzending. Reinout Oerlemans, producent van De Bauers, kreeg eerder op de avond uit handen van Joop van den Ende de Zilveren Ster uitgereikt omdat hij werd verkozen tot mannelijke tv-persoonlijkheid van 2004. Wendy van Dijk viel ook weer in de prijzen. De dubbele winnares van vorig jaar - de Gouden Televizier-Ring voor het SBS-programma Hart in Aktie én de Zilveren Ster als beste tv-vrouw - won ook dit keer weer een Zilveren Ster.

De Gouden Stuiver voor het meest gewaardeerde tv-programma ging naar Nickelodeon's populaire dierentuinsoap Zoop.