Jenson Button rijdt ook in 2005 voor F1-stal BAR

De Britse Formule 1-piloot Jenson Button zal ook volgend jaar voor BAR-Honda rijden. Dat verklaarden hij en zijn teamchef David Richards donderdag in Sao Paulo, waar zondag de Grote Prijs van Brazilië plaatsvindt. Er werd geen financiële overeenkomst met Williams-BMW bereikt, waar Button voor volgend seizoen al een contract getekend had.

Belga

De 24-jarige Button, een van de meest talentrijke en mediagenieke rijders in het circuit, had bij Williams een contract getekend voor 2005 en 2006. BAR-Honda had echter een optie voor 2005 gelicht in zijn contract en kreeg woensdag van een erkenningscommissie bevestigd dat het als enige renstal een geldig contract heeft met de piloot.

Button startte zijn Formule 1-carrière in 2000 bij Williams. Daarna ging hij bij Benetton-Renault (2001), Renault (2002) en BAR (sinds 2003) aan de slag. Dit jaar is hij aan zijn beste seizoen ooit bezig. Met nog een wedstrijd te gaan staat hij op de derde plaats in het kampioenschap, na de ongenaakbare Ferrari-rijders Michael Schumacher en Rubens Barrichello.