Thiry kan 2e plaats in eindstand EK-rally veilig stellen in Antibes

Vrijdagavond wordt met de rally van Antibes de slotwedstrijd van het EK rally op gang geschoten. Met de Fransman Simon Jean-Joseph (Renault Clio S1600) is de Europese kampioen al bekend, maar voor de tweede plaats gaat het nog tussen onze landgenoot Bruno Thiry (Citroën C2 S1600) en de Italiaan Luca Pedersoli (Peugeot 307 Maxi).

Belga

"Pedersoli staat niet op de deelnemerslijst", vertelt Thiry. "We staan gelijk in de voorlopige stand van het kampioenschap, dus ik moet 'slechts' binnen de eerste acht eindigen om definitief Europees vice-kampioen te worden".

"Volgens mijn informatie heeft de organisatie geen al te grote wijzigingen in het parcours aangebracht", vervolgt Thiry. "We gaan dus weer een deel van de KP's van de rally van Monte Carlo gebruiken: de Col de Bleine, Roquesteron, La Couillole, de Turini, ...

De weersomstandigheden zullen niet te vergelijken zijn met die in januari, wanneer de Monte Carlo verreden wordt, maar in het gebergte is het weer toch vrij onvoorspelbaar. Indien de wegen er even moeilijk bijliggen als vorig jaar, wordt het alleszins een zeer zware klus".