4 deelnemers Idool 2004 licht gewond bij ongeluk tijdens opnames

Tijdens opnames voor een trailer van Idool 2004 in een VTM-studio is vrijdag een deel van het decor losgekomen. Daardoor zijn vier van de negen overgebleven deelnemers op de grond gevallen en gewond geraakt.

Belga

BR> Hun toestand zou niet ernstig zijn, maar ze werden voor alle zekerheid overgebracht naar het ziekenhuis.

Tijdens opnames voor een trailer van de liedjeswedstrijd is vrijdag een deel van het decor losgekomen. Daardoor gingen vier van de negen overgebleven deelnemers onzacht tegen de vlakte: de 21-jarige Janina Van Caneghem, Wouter De Clerck (21), Sarah Cain (23) en Laura D'Heedene (19). Hun toestand leek niet ernstig, maar voor alle zekerheid werden ze opgenomen in het ziekenhuis, zegt VTM-woordvoerder Mark Vanlombeek.

Na medisch onderzoek bleek dat ze lichte kneuzingen, schaafwonden en bloeduitstortingen hadden opgelopen aan onder meer benen, knieën en rug. "De dokter verzekerde dat ze zondag gewoon kunnen optreden. Enkel Wouter De Clerck zal wellicht hinder ondervinden aan zijn gekneusde spieren", aldus Vanlombeek.

De juiste omstandigheden en oorzaak van het ongeluk zijn nog onduidelijk. Tijdens de repetities voor een trailer kwam wellicht een deel van een trap los.

Zondagavond vindt de tweede finaleronde plaats. Het thema is "disco door de jaren heen".