Prins Harry verontschuldigt zich bij Charles voor vechtpartij

Prins Harry heeft zich bij zijn vader Charles verontschuldigd voor de vechtpartij met een fotograaf. De Londense 'Evening Standard' citeert vrijdag een niet bij naam genoemde veiligheidsmedewerker. Volgens deze bron is de 20-jarige prins ontzet dat hij zich heeft laten meeslepen in de knokpartij.

Belga

"Harry zit echt verveeld met de hele geschiedenis. Hij is zeer ontgoocheld dat hij zich zo heeft laten provoceren. De prins heeft een reeks gesprekken op het hoogste niveau gehad. Iedereen is vast beslist dat zoiets niet meer mag gebeuren", aldus de beambte in de krant.

De prins raakte woensdagnacht betrokken in een vechtpartij bij het verlaten van een Londense nachtclub. Een fotograaf hield aan de weinig hoofse contacten een gekloven lip over. Beide kampen beschuldigen elkaar aan de oorsprong van het voorval te liggen.

Het nieuwe akkefietje met prins Harry is ook gespreksstof op Buckingham Palace. "Wie ook eerst geslagen heeft, beelden van een lid van de koninklijke familie in een hatelijke confrontatie als deze, zijn zeker niet bevordelijk. Je kan wel stellen dat hier de mening leeft: hoe eerder prins Harry onder de paraplu van de strijdkrachten komt, des te beter", tekende de avondkrant van een hofambtenaar op.

In januari start de militaire opleiding van de prins aan de elite-academie Sandhurst.