Hoe meer seks, hoe beter de spermakwaliteit

Hoe vaker men seks heeft, hoe beter de kwaliteit van het sperma en hoe groter de kans op bevruchting ,zo meldde een Australische vruchtbaarheidsexpert maandag.

Belga

Volgens David Greening, een IVF (invitro-fertilisatie)-expert uit Sydney, tonen de resultaten van zijn onderzoek aan dat een frequente ejaculatie de kwaliteit van het sperma verbetert.

Hij spreekt daarmee de raad tegen die veel koppels die een IVF-behandeling ondergaan, meekrijgen, namelijk een seksuele onthouding van drie dagen.

"Er bestaat geen twijfel over dat er bij onthouding een verhoogde DNA-beschadiging is bij het sperma", aldus Greening. "Volgens mij is het idee dat onthouding de kwaliteit van het sperma bevordert helemaal verkeerd. Koppels die proberen zwanger te raken moeten zoveel mogelijk seks hebben."

Voor zijn onderzoek vroegen Greening en zijn collega's aan 42 mannen om elke dag te ejaculeren en dat gedurende een periode van zeven dagen. Daarna vergeleken ze de kwaliteit van het sperma met de stalen die voor het begin van het onderzoek werden afgenomen. Bij 37 mannen werd een vermindering van DNA-beschadiging vastgesteld.