Uitgebreide sporthal op 't Geleeg volgend jaar open

Op dit moment zijn ze in Leopoldsburg volop bezig met de afwerking van de nieuwe vleugel die tegen de sporthal van 't Geleeg werd aangebouwd. Dat zou volgende maand afgerond moeten zijn, de sporters zouden al vanaf begin volgend jaar aan de slag kunnen. Aan de uitbreiding hangt een prijskaartje van ruim 1 miljoen euro.

jforier

"Deze uitbreidingswerken zorgen momenteel voor wat ongemak. De centrale inkomhal is een tijdlang afgesloten en donderdag 21 en vrijdag 22 oktober kan de sporthal niet gebruikt worden omdat de aanpalende elektriciteitskabine omgebouwd wordt," vertelt sportfunctionaris Dany Punie.

"Ondertussen is de nieuwe gang afgewerkt die - parallel met de cafetaria - het oude sportcomplex met het nieuwe verbindt. Over een maand zou de afwerking grotendeels rond moeten zijn, dan is het nog enkel wachten op de sportvloer en de toestellen. Vanaf het nieuwe jaar kunnen de extra ruimtes dan volop gebruikt worden."

In het nieuwe complex vind je ook een danszaal van 16 bij 15 meter, die vooral onderdak zal bieden aan de dansgroepen die vroeger het Ontmoetingscentrum gebruikten. Verder is er nog een ruimte van 16 bij 30 meter waar de turnclubs aan hun trekken komen: speciaal voor hen is in de vloer een valkuil voorzien. Daarachter is een een omnisportruimte van 21 bij 16 meter. Drie bijkomende kleedkamers met eigen douche, extra sanitair en een nieuwe vergaderruimte palen aan de buitengevel. Tussen de Berkenlaan en de Caïmolaan zal een breed pad voor fietsers en voetgangers aangelegd worden.

"Vanaf volgende week start de sportdienst met het invullen van nieuwe bezettingsschema's. De verschillende clubs konden ondertussen extra uren aanvragen en zoals verwacht werd het opnieuw een strijd om de beste uren, zeg maar de piekuren tussen 19 en 20 uur. Afhankelijk hiervan zal de vzw beslissen of in de toekomst nog verdere huurovereenkomsten aangegaan worden met de militaire sporthal en de infrastructuur van de plaatselijke scholen," klinkt het.

Extra gemeentelijk personeel zit er door deze uitbreiding voorlopig niet in. Wel kreeg de sportdienst via Bloso een voltijdse startbaan toegewezen.

Door deze uitbreiding is buiten wel een dubbele parkeerstrook kwijtgespeeld. Zeker nu binnenkort ook de nieuwe bib aan de overkant wordt geopend, dreigt er een tekort. Die problemen worden later in z'n geheel in een apart dossier bestudeerd, maar volgens Dany Punie is er in de onmiddellijke omgeving nog ruimte om extra parkings aan te leggen.