Belgische meisjes uitgeschakeld op WK judo junioren

Op het wereldkampioenschap judo voor junioren in Boedapest zijn de Belgische meisjes er niet in geslaagd een medaille te veroveren.

Belga

Laure Aerts, vorige maand op de Europese kampioenschappen in Sofia nog goed voor zilver, werd donderdag in de categorie tot 63 kilogram in de eerste ronde met ippon uitgeschakeld door de Kazachse Zarina Aldikova. Er volgde geen herkansingswedstrijd voor haar.

In de klasse tot 52 kilogram verloor Magali Mercier in de eerste ronde van de Japanse Yuka Nishida met ippon en in de eerste herkansing met yuko van de Nederlandse Ellen Kersemaker.

Katrien Ongena won haar wedstrijd in de eerste ronde van de klasse tot 57 kilogram met wazari van de Poolse Monika Wozniak. In de tweede ronde moest ze met yuko het onderspit delven voor de Zuid-Koreaanse Jung-Hee Lee. De eerste ronde van de herkansingen overleefde ze nog op beslissing tegen de Oezbeekse Musaeva Surayyo, maar in de tweede herkansingsronde ging ze er uit tegen de Taiwaneese Hsien-Tzu Yang, opnieuw op beslissing. Bij de jongens komt Danil Fernandez (-81 kg) later nog op de mat.