Tongeren wint Belgische Supercup volleybal (vrouwen)

Landskampioen en bekerhouder Tongeren heeft nu ook haar eerste trofee van het nieuwe seizoen binnen. Ondanks een 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd won Tongeren de Belgische Supercup volleybal voor vrouwenteams door woensdag in eigen zaal met 3-0 te winnen van Kieldrecht. De setstanden waren 25-22, 25-18 en 25-18.

Belga

Met Sliwinska aan de opslag nam Tongeren een daverende start (4-0) in de eerste set. Via Petrenko vocht Kieldrecht zich terug in de wedstrijd (10-9), maar een uitstekende Ross en een sterk Tongers blok brachten Kieldrecht uit evenwicht. Tongeren walste over de bezoekers en won de eerste set met 25-22.

In de tweede set ging de thuisploeg op zijn elan verder. Sliwinska bleef de assists uitdelen en Barinova en Cardassy bleven scoren. Kieldrecht beet zijn tanden stuk op de Tongerse verdediging. Toen dan ook nog de Finse Loikkanen enkele bommen dropte ging Kieldrecht ook in de tweede set onderuit.

Ook in de derde set zette Tongeren via uitblinkers Ross en Loikkanen de Kieldrechtse verdediging onder enorme druk. Petrenko en Ilic konden voor enig weerwerk zorgen. Net op het ogenblik dat de wedstrijd leek te kantelen ontbond Loikkanen haar duivels. Ze bestookte Kieldrecht met succes vanaf de linkerkant. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was met vier achtereenvolgende opslagen van Sliwinska.

Eberun Tongeren - Asterix Kieldrecht 3-0 (heen: 2-3)

Setstanden: 25-22, 25-18, 25-18