Nog geen duidelijkheid over de toekomst van DHL in België

De ontmoeting tussen de regering en de DHL-directie is afgelopen. De regering heeft een aantal bijkomende specificaties en verduidelijkingen gevraagd aan DHL. De directie van het bedrijf sprak over een positieve en constructieve vergadering, maar geeft voorlopig niet meer uitleg.

Belga

BR>

Volgens een communiqué van het koerierbedrijf kreeg de regering een antwoord van DHL, in opvolging van het federale compromis.

Het antwoord verduidelijkt een aantal problemen die in het federale compromis-document waren weergegeven, zo luidt het. De federale regering kan nu het DHL-dossier verder bespreken met de regionale regeringen, aldus de mededeling.

Er zal geen informatie worden vrijgegeven over de inhoud van de besprekingen. Binnenkort zullen beide partijen een nieuwe vergaderdatum afspreken, besluit DHL.

Het koerierbedrijf had maandagmorgen een antwoord op vragen van de overheid rond de nachtvluchten met de gecontesteerde, want luidruchtige MD11-transportvliegtuigen.

Uit dat antwoord moest onder meer blijken of het koerierbedrijf bereid is minder dan 16 bewegingen per nacht uit te voeren met de MD11-toestellen. Eind september bleek dat de federale regering uitging van maximaal 4 bewegingen met die lawaaierige toestellen. Ook de Vlaamse regering had het toen moeilijk met de MD11-vluchten. In haar schoot was er geen consensus om verder te onderhandelen op basis van 16 MD11-bewegingen.

Dinsdagmiddag bespreekt de regeringskern dan het definitieve antwoord van DHL waarna een ontmoeting zal plaatsvinden met de minister-presidenten van de Vlaamse en Brusselse regering. Over de inhoud van de besprekingen kan in dit stadium geen commentaar worden verstrekt, aldus het kabinet-Verhofstadt.