Vakbonden DHL hopen op compromis

Hoewel de meeste waarnemers pessimistisch zijn over het dossier DHL, blijven de vakbonden hopen dat een compromis kan worden bereikt over de uitbreidingsplannen van het koerierbedrijf.

Belga

Vakbondsman Hendrik Vermeersch van de socialistische bond BBTK zei maandag aan het VRT-radionieuws dat hij hoopt dat een compromis kan worden bereikt.

Maandag geeft het koerierbedrijf meer uitleg aan de federale regering, maar een definitieve beslissing over de uitbreiding wordt niet verwacht. Later op de dag zouden de vakbonden op de hoogte worden gebracht, via een ondernemingsraad.

De regering wil dat het koerierbedrijf binnen zeven jaar minder lawaaierige toestellen zou inzetten voor haar intercontinentale vluchten. Vermeersch verwacht dat het bedrijf vanaf 2010-2011 zal kiezen voor geluidsarmere Boeings. Van de regering hoopt de vakbondsman "dat die een soepeler houding zal aannemen met betrekking tot de inplanting van DHL, zodat het bedrijf kan uitbreiden", zei hij op het VRT-radionieuws. Hij gelooft er naar eigen zeggen nog in, en hoopt dat er maandag "positieve knopen zullen worden doorgehakt".