Zes doden bij aanslag op patrouille in Bagdad

Bij een aanslag met een autobom op een patrouille van de Iraakse politie in de wijk Jadiriyah in Bagdad zijn zondagavond zes doden en 26 gewonden gevallen, aldus het Iraakse ministerie van binnenlandse zaken. In Jadiriyah zijn veel ambassades en bedrijfskantoren gevestigd.

AP Ned

De bom ontplofte vlak bij een café. Drie van de doden en elf van de gewonden zijn politieagenten. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Verscheidene Iraakse verzetsbewegingen hebben de Iraakse politie tot vijand verklaard omdat die mee zou werken aan de bezetting van het land door de Verenigde Staten.

Eerder zondag kwam bij een bomaanslag op een konvooi in de noordelijke stad Mosul een burger om het leven, meldde het Amerikaanse leger maandag. Vier mensen raakten gewond. Bij een aanslag op een politiepatrouille in Baqouba in de nacht van zondag op maandag raakten negen mensen gewond, aldus de politie maandag. Onbekenden namen de patrouille onder vuur. Toen de agenten terugschoten, sloegen de aanvallers op de vlucht.