"Herverkiezing Bush dwarsbomen is doel terroristen"

Het doel van de terroristen in Irak is te "voorkomen dat George Bush op 2 november wordt herverkozen". Dat heeft de Russische president Poetin maandag in Dushanbe (Tadjzikistan) gezegd.

Belga

"Elke objectieve waarnemer begrijpt dat de aanslagen van de internationale terroristen in Irak niet zozeer gericht zijn tegen de internationale coalitie, maar des te meer tegen president Bush", zei Poetin op een persconferentie.

"De internationale terroristen hebben tot doel zoveel mogelijk schade toe te brengen aan Bush en zijn herverkiezing onmogelijk te maken". "Als ze erin slagen, zullen ze de overwinning vieren op Amerika en vooral op internationale (antiterreur)coalitie", voegde hij eraan toe.

Poetin beklemtoonde dat een verlies van Bush de terroristen een bijkomende impuls zal geven, met het gevolg dat ze hun activiteiten zullen uitbreiden naar andere regio's in de wereld. Maar hij merkte op dat Rusland tegen de Amerikaanse operatie in Irak gekant is en blijft.

Wel voegde hij er fijntjes aan toe dat de Russische president de keuze van de Amerikaanse bevolking bij de verkiezingen van 2 november zal respecteren.