Antwerpse politie voert drugscontrole uit in dancing Café d'Anvers

De lokale politie van Antwerpen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een controle uitgevoerd in discotheek Café d'Anvers aan de Verversrui. De actie was gericht tegen de overlast die de zaak in het Schipperskwartier veroorzaakt door drugs- en alcoholmisbruik.

Belga

Op de dansvloer werden gebruikersdoses drugs gevonden, zo heeft Gitti Vacas van de lokale politie van Antwerpen maandag gemeld.

De afgelopen maanden stelde de politie verscheidene malen vast dat op zaterdagnacht regelmatig ziekenwagens naar Café d'Anvers werden gestuurd voor bezoekers die een overdosis drugs genomen hadden. Tevens bleek dat dronken mensen die de zaak verlieten, regelmatig voor problemen op straat zorgden. "Daarom achtte de politie het hoog tijd een duidelijk signaal aan de uitbaters te geven en hen erop te wijzen dat ze mee de verantwoordelijkheid dragen voor het gedrag van hun klanten", aldus Vacas.

Een 'sweeping' van de dansvloer leverde 73 xtc-pillen, twee volle ampules vloeibare xtc, vier doses speed, twee gram marihuana en één joint op. Er werden twee bestuurlijke aanhoudingen verricht wegens openbare dronkenschap.