Jongeman dodelijk aangereden in Zoutleeuw

Een jongeman uit Zoutleeuw heeft zaterdag het leven gelaten bij een verkeersongeval in de Vlaams-Brabantse stad. Hij was zijn wagen aan het kuisen toen die werd aangereden door een auto waarvan de bestuurder onwel was geworden. Er wordt onderzocht of de bestuurder verkeerd reageerde op een pas ondergane tbc-test, zo maakte het Leuvense parket maandagnamiddag bekend.

Belga

Het ongeval gebeurde omstreeks 16 uur in de Vinnestraat. Bjorn P. (21) zat in zijn auto, die voor zijn woning geparkeerd stond. Hij was de ruiten langs de binnenzijde aan het kuisen toen de auto bestuurd door de 23-jarige Jan M. uit Zoutleeuw aangereden kwam. M. had aan het stuur het bewustzijn verloren, zijn voet zat gekneld waardoor de wagen een hoge snelheid haalde. Zijn moeder probeerde nog bij te sturen, maar de auto reed tegen het voertuig van Bjorn P.

De aangereden wagen werd door de zware klap tegen de gevel van een woning gekatapulteerd. Het slachtoffer werd in erg kritiek toestand naar het ziekenhuis in Sint-Truiden overgebracht, waar hij later aan zijn opgelopen verwondingen bezweek. De aanrijdende autobestuurder en zijn 49-jarige moeder raakten bij het ongeval slechts licht gewond.

Het parket van Leuven onderzoekt waarom Jan M. bewusteloos werd aan het stuur van zijn auto. Met name wordt er nagegaan of de betrokkene verkeerd reageerde op een pas ondergane tbc-test. In Zoutleeuw startte zopas een tweede bevolkingsonderzoek naar tuberculose, na de ontdekking van vijf nieuwe tbc-gevallen.