Politieman beschuldigd van slagen en verwondingen

De 13de kamer van de correctionele rechtbank van Luik boog zich maandag over het dossier van een 27-jarige Luikse politieman, die vervolgd wordt voor het toebrengen van slagen en verwondingen aan een 17-jarige. Op vraag van de verdediging en van de burgerlijke partij, besliste de rechtbank om het onderzoek uit te stellen naar 6 december.

Belga

De feiten dateren van vorig jaar, toen de politie werd opgeroepen om tussen te komen bij een ruzie in het openbaar. Een groep van vijf mensen, onder wie ook het slachtoffer, was een klant van een nachtwinkel aan het afranselen. Tijdens de interventie kreeg een minderjarige enkele klappen van de 27-jarige politieman.

Volgens één van de agenten was het die minderjarige die de klant slagen en verwondingen toebracht, maar niemand kon dat later bevestigen. Ook de klant zelf niet.

De Luikse politie stelde een administratief rapport op tegen de agent, die ook een disciplinaire straf kreeg. Voorts is de man sinds de feiten geschorst.

Maandag vroeg zijn advocaat, Christophe Halet, aan de rechtbank of het administratief rapport dat tegen zijn cliënt werd opgesteld bij het gerechtelijk dossier kon worden gevoegd.