Milaan-Turijn: Serrano sneller dan Italianen

De Spanjaard Marcos Serrano (Liberty Seguros) heeft woensdag de 89e editie van de wielerklassieker Milaan-Turijn (cat. 1.1/199 km) op zijn naam geschreven. Na 198,5 km liet Serrano zijn drie medevluchters in de steek en haalde hij het met 2 seconden voorsprong op de Italianen Eddy Mazzoleni en Francesco Casagrande en de Australiër Cadel Evans. 31 seconden later won de Duitser Danilo Hondo de spurt om de vijfde plaats voor de Australiër Allan Davis.

Belga

Het was de achtste profzege voor de 32-jarige Spanjaard. Op 11 jaar tijd won hij, naast de Ronde van Castillia y Leon in 2001, voornamelijk kleinere wedstrijden. De wedstrijd werd woensdag geanimeerd door een lange ontsnapping van de Italiaan Andrea Tafi, die 100 kilometer voorop reed en pas op 30 kilometer voor de aankomst gegrepen werd. Bij de beklimming van de Superga, op 14 kilometer van de aankomst, ging de Italiaan Francesco Casagrande aan de haal, maar hij kreeg al snel gezelschap van Serrano, Evans en Mazzoleni. Dit viertal fietste een kleine voorsprong bijeen en lag in de afdaling naar Turijn 22 seconden voor op het peloton.

Op 500 meter van de streep ontsnapte Serrano, nadat Mazzoleni eerst gegrepen was na diens aanval. De Spanjaard hield vol, en weerstond de terugkeer van de Italianen. Donderdag staan de renners al opnieuw aan de start, deze keer voor de Ronde van Piemont (cat. 1.1.), een wedstrijd over 196 kilometer.