Sébastien Loeb kan wereldtitel pakken in Corsica

Vrijdag gaat in Ajaccio de Rally van Corsica van start, de veertiende van zestien manches om het wereldkampioenschap. Voor de Fransman Sébastien Loeb (Citroën Xsara WRC) kan het een bijzondere rally worden op het Franse eiland. Loeb, die dit jaar al vijf rally's won, heeft aan vier punten genoeg om zijn eerste titel te pakken bij de grote jongens. Drie jaar geleden won Loeb het Junior Wereldkampioenschap.

Belga

Van Belgische zijde rijden op de asfalten bergwegen François Duval (Ford Focus WRC) en Freddy Loix (Peugeot 307 WRC) mee. Vorig jaar reed Duval even aan de leiding in deze wedstrijd, om uiteindelijk derde te worden achter winnaar Petter Solberg (Subaru) en Carlos Sainz (Citroën).

Duval steekt niet onder stoelen of banken dat deze wedstrijd hem ligt: "Ik hou inderdaad van Corsica. Hier reed ik voor de eerste keer op asfalt met een WRC (de Focus in 2002) en ik voelde me meteen in mijn sas. Indien het weer wisselvallig is en er af en toe een bui valt, denk ik dat we een kans maken." Duval en Prévot rijden in Corsica voor de 25ste keer samen.

Freddy Loix mag na zijn goede prestatie in de Rally van Duitsland nog eens starten met de Peugeot 307 WRC. Loix rijdt nog twee wedstrijden dit jaar voor Peugeot, nu in Corsica en over twee weken in Spanje.

De Rally van Corsica is opgedeeld in drie dagen, met iedere dag vier klassementsritten. In het totaal krijgen de rijders 1060,72 km voor de wielen geschoven, waarvan 387,80 km tegen het uurwerk. De rally eindigt zondagnamiddag.