CD&V beschuldigt Verhofstadt antwoord over DHL al te hebben

Naar aanleiding van de vertrouwensstemming en een stemming over een motie in verband met DHL is tussen CD&V-fractieleider Pieter De Crem en premier Guy Verhofstadt een hevige polemiek ontstaan over het koerierbedrijf. Volgens de CD&V'er is de premier al in het bezit van het antwoord van DHL op het compromisvoorstel van de regering. De eerste minister antwoordde niet expliciet op de vraag.

Belga

Ook woensdag beschuldigde De Crem de premier ervan het antwoord van DHL al te kennen op de vraag die de regering stelde over het regeringscompromis rond de uitbreiding op de luchthaven van Zaventem. De eerste minister verwees toen naar een mededeling van het koerierbedrijf dat volgende week opnieuw gesprekken worden aangeknoopt met de regering.

Pieter De Crem stelde donderdag drie keer de vraag aan de premier. "Hoe kunnen we stemmen over de beleidsverklaring indien essentiële informatie wordt achtergehouden". In de wandelgangen van de Kamer preciseerde De Crem dat de eerste minister op 12 oktober (dinsdag) een nota ontving van DHL. Daarin staat dat DHL vanaf 2008 16 van de lawaaierige MD11-toestellen nodig heeft om langeafstandsvluchten uit te voeren. Volgens De Crem had de premier het parlement hierover moeten inlichten.

In het halfrond antwoordde Verhofstadt De Crem niet expliciet. Hij beschuldigde de christen-democraat ervan garen te willen spinnen op de kap van de werknemers van DHL. De Crem zelf besloot dat Verhofstadt het parlement voorliegt.