Student moet nmbs.net binnen 48 uur kosteloos aan NMBS overdragen

Een student rechten uit Menen moet de domeinnaam nmbs.net binnen 48 uur na betekening van de beschikking zonder kosten overdragen aan de NMBS (Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen). Dat heeft de Kortrijkse kortgedingrechter donderdag beslist. Op elke dag uitstel stelde de rechter een dwangsom van 500 euro.

Belga

Bart Demyttenaere uit Menen liet een tijd geleden de domeinnaam nmbs.net registreren, met de bedoeling er een forum te creëren voor personeelsleden van de NMBS. Zelf heeft de student twee neven die bij de NMBS werken.

Na verloop van tijd liet hij die plannen varen en stuurde de NMBS een e-mail waarin hij voorstelde om de domeinnaam over te kopen voor 500 euro. Volgens de spoorwegmaatschappij mocht de man voor de domeinnaam geen geld vragen en moest hij die gratis overdragen, reden waarom de maatschappij hem dagvaardde.

Aan de rechter beloofde de student eind september al de domeinnaam gratis aan de NMBS te zullen overdragen. De kortgedingrechter goot die belofte in een beschikking, waardoor ze ook afdwingbaar wordt.