Twee journalisten vermoord in Colombia

Twee Colombiaanse journalisten, Milton Delgado en Milton Rosero, die twee dagen geleden vermist raakten, zijn vermoord. Hun lichamen zijn vrijdag aangetroffen in het departement Valle (500 km zuidwestelijk van Bogota), zo meldt de politie.

Belga

"Er is een onderzoek geopend, maar op dit moment weten we niets over de motieven en de daders," aldus politiecommandant Fabian Bolanos tegenover het Franse AFP. Delgado (26) en Rosero (29) verlieten woensdag hun woningen en vertrokken op weg naar de nabijgelegen stad Pradera. Sindsdien waren zij vermist.

De journalisten, die voor de regionale televisie werkten, "hadden met niemand problemen en volgens hun familie hadden ze geen bedreigingen ontvangen," aldus Bolanos. Omdat de auto van de slachtoffers is verdwenen, denkt de politie aan roofmoord.

Zondag werd Jhonny Henry Pava, directeur van een populair jongerenprogramma op de radio, vermoord in Cali (510 km zuidelijk van Bogota). In de afgelopen 14 jaar zijn in Colombia meer dan 120 journalisten en andere mediamensen vermoord.