Kim Clijsters weer maanden buiten strijd

Een moedige Kim Clijsters heeft zondag op het nieuwe WTA-toernooi in Hasselt de winnaarstrofee overhandigd aan Elena Dementieva die haar landgenote Bovina versloeg in drie sets. Maar de bezorgdheid zit diep. Kim vreest voor een nieuwe operatie en iedereen rond haar voor het vervolg van haar carrière.

kdejager

BR>

Tijdens haar halve finale tegen Bovina zaterdagavond moest Clijsters opgeven na een nieuwe polsblessure. Handchirurg dokter Kinnen, die Clijsters onder behandeling heeft: “Als Kim op consultatie komt, kunnen we uitmaken over welk type van scheurtje in de pees het gaat.”

Hij spreekt zich niet uit over de toekomst maar “we mogen zeker niet te pessimistisch zijn”. De Hasseltse toernooi-arts, chirurg Bruno Willems, ziet het somberder in en vreest dat de pees de belasting niet meer aankan.

Toernooidirecteur Bob Verbeeck was tevreden, ook al leek de Ethias Arena soms op een lege bunker. “In vergelijking met andere Tier- III toernooien doen wij het goed met ruim 25.000 kijkers over tien dagen. Luxemburg bijvoorbeeld moet het met amper 12.000 stellen.

De ticketverkoop, een wezenlijke bron van inkomsten, leverde bijna 300.000 euro op, in Luxemburg is dat maar 30.000 euro.” Zo’n WTA-toernooi in een relatief kleine stad is dus leefbaar. Hoofdsponsor Gaz de France heeft zich garant gesteld om ook in 2005 en 2006 het evenement te ondersteunen.