Lierse bereid patrimonium aan stad verkopen

Voetbalclub Lierse S.K. is bereid zijn patrimonium te verkopen aan de stad Lier zodat deze de infrastructuur kan ter beschikking kan stellen van bijvoorbeeld theaterverenigingen.

Belga

Bedoeling is een sociale 'hub' te creëren waarrond en waarbinnen het verenigingsleven zich optimaal kan ontplooien tegen sociaal-economische voorwaarden, zegt professor Roel Bellens van researchbureau Strategus.

In opdracht van het Comité Lierse 2006, bestaande uit vertegenwoordigers van de stad en Lier S.K., voerde Strategus een studie uit waarbij een inventaris werd opgemaakt van de beschikbare stadioninfrastructuur. De infrastructuur zou optimaal gebruikt moeten worden tot nut van de Lierse lokale gemeenschap. In het gewenste model koopt de stad Lier, tegen een nog onbekende prijs, het patrimonium dat momenteel nog in handen is van Lierse S.K. en de nv Lierse.

In dit scenario zal Lierse S.K. het stadion kunnen huren als zij moeten spelen. Ook Lyra TSV, de andere voetbalclub uit Lier en tevens op zoek naar een stadion, zou dan gebruik kunnen maken van de het voetbalstadion.