1 jaar voor diefstal trekker en twee opleggers

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft maandag een 45-jarige man van Italiaanse afkomst uit Maasmechelen veroordeeld tot één jaar celstraf en, samen met twee andere veroordeelden, 74.000 euro schadevergoeding wegens diefstal van een trekker en twee opleggers uit een transportbedrijf in Genk.

Belga

De diefstal van de opleggers vond plaats in de loop van april 2000. De Maasmechelaar die de diefstal opzette en uitvoerde, was werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij het Genkse transportbedrijf. Enkele uren voor de diefstal had de Maasmechelaar de opleggers op het terrein geplaatst. Met zijn persoonlijke badge opende hij vervolgens de toegangspoort van het bedrijf om de opleggers te stelen.

Aan de hand van het gps-systeem van de vrachtwagen kon opgemaakt worden dat één van de opleggers na de diefstal in de onmiddellijke omgeving van de woning van de Maasmechelaar gesignaleerd werd. De andere oplegger bevond zich in de nabijheid van een Nederlands transportbedrijf.

Twee handlangers, Maasmechelaren van 48 en 49, losten de goederen in de opleggers in opdracht van de vrachtwagenchauffeur en verplaatsten die naar een loods. De opleggers waren hoofdzakelijk gevuld met frigo's.

De twee handlangers werden maandag veroordeeld tot één jaar cel, waarvan zes maanden met uitstel. Een vierde medebetichte van 41 jaar uit Houthalen-Helchteren werd wegens een gebrek aan bewijzen vrijgesproken.