Jeugd van Houthalen-Oost krijgt sportterrein van 125.000 euro

Na de negatieve berichten over overlast door rondhangende jongeren in Houthalen-Oost wil de gemeente bijkomende inspanningen leveren om de jeugd beter aan zijn trekken te laten komen. Zo wordt over een week niet alleen gestart met de bouw van een nieuw jeugdhuis, het schepencollege besliste ook drie pleinen her in te richten.

kdejager

BR>

Op het plein aan de Chirolokalen in de Spechtstraat komt volgend jaar een groot sportterrein. “Op het plein komt een trapveld en een basketplein. Naast het basketterrein is een speelheuvel voorzien in de vorm van een amfitheater, want het basketterrein kan terzelfder tijd ook dienst doen als podiumplaats,” zegt burgemeester Alain Yzermans. “Naast de Chirolokalen komt een grote zeshoekige schommel. Het speel- en sportplein kost 125.000 euro. De werken starten in januari.”

Volgens de plannen die we mochten inkijken is het plein volledig omheind met beplanting en staat een gedeelte ingekleurd als kampzone.Op die manier kan de Chiro in de zomer zijn lokaal verder benutten als kampplaats.De plannen werden opgemaakt in samenspraak met het wijkcomité, het buurtopbouwwerk, de Chiro en de dienst welzijn. De aanbesteding van de werken komt deze maand op de gemeenteraad. “Ik hoop dat dit sportplein een vertrekpunt kan zijn voor de uitbouw van een echt buurtcentrum voor deze wijk,” zegt de burgemeester. Er zit nog meer in de pijplijn voor de jeugd van Houthalen-Oost.Volgend jaar wordt het plein aan de Wildekersstraat aangepakt. Er komt onder meer een hangplek. Ook het pleintje in de wijk Ten Haagdoornheide krijgt een facelift. De petanquebaan wordt heraangelegd en het plein krijgt een opsmuk met meer groen.