Zondag provinciaal LRV-ruitertornooi in domein Bokrijk

Print
BOKRIJK - De Landelijke Rijverenigingen-Limburg houden zondag hun provinciaal kampioenschap in het domein Bokrijk. Op één wedsttrijddag worden de titels toegekend in de groepsdressuur, de individuele dressuur en de jumping. Elk van deze disciplines heeft daarenboven nog zovele klassen, zodat het aantal kampioenen haast ontelbaar is. De aandacht zal zich echter vooral concentreren op telkens de hoogste klasse. Uittredend kampioen Meldert en nieuwkomer Nele Steyvers (Kaulille) hebben de beste kansen in de dressuur. Zij hebben ook het maximum aan selectiepunten behaald.
BR>
Als we afgaan op de vroegere resultaten kan de jumping, klasse zwaar, een boeiende proef worden met wellicht Luc Geerts (Overpelt) en Koen Geerits (Bree) in een hoofdrol. Vorige zondag waren ze de enige barrageruiters, maar elk met drie paarden. Zoiets is een unicum, zodat de andere deelnemers haast vergeten worden.
«Uiteraard hoop ik te winnen,» aldus topruiter Luc Geerts. «Naast de nationale kampioenstitel in de jumping, wil ik graag voor de derde maal provinciaal winnen. Het is een proef met twee omlopen, zodat de kwaliteit beter naar boven kan komen. Zowel Marygold als Parodie zijn aan elkaar gewaagd. Parodie heeft iets minder punten, maar had dit jaar een veulen, zodat ik ze wat gespaard heb. Uiteindelijk is iedereen kandidaat, maar ik tip toch op Koen Geerits. Al is ook Patrick Vreys de laatste weken goed op dreef.»
Koen Geerits hoopt natuurlijk op een heruitgave van de laatste wedstrijd en een barrage met zijn drie paarden. «Zowel Olympic Ramiro, Odessa als Nobel kunnen winnen, maar je weet nooit hoe het draait. Vorig jaar won Chris Geerts eerder verrassend, Luc Geerts is mijn topfavoriet, maar Jaak Geusens en Patrick Vreys in een goede dag, zijn ook mogelijk.»

Steyvers


Met de bekende Escudo, nog bereden door haar zus, heeft Nele Steyvers het maximum van de punten. Zij nam deel aan zeven wedstrijden en won ze allemaal. Mieke Dries (Paal), Danny Thiemann (Zutendaal) en Griet Maes (Heusden) volgen op acht en negen punten.
Ondanks enkele vervangingen tijdens de laatste weken, blijft Meldert zeer sterk bij de achttallen. Peer mogen we zeker vergeten en de achttallen van Bocholt zijn de laatste zondagen bijzonder succesvol.
De regelmatigheidsprijs van ons dagblad krijgt zondag ook zijn winnaars in de groepen A en B. Groep B is een bijna uitgemaakte zaak, Groep A heeft nog meerdere kanshebbers. Voor het eerst is er in Bokrijk ook een kur op muziek. Vanaf 15u komen de viertallen en de individuele ruiters in de ring.