Eddie Irvine tekent bijJaguar

Jaguar zal vanaf volgend jaar als renstal meedoen aan het wereldkampioenschap Formule 1. Belangrijkste rijder wordt Eddie Irvine. De 33-jarige Noord-Ier stapt over van Ferrari en tekende een contract voor drie jaar bij de nieuwe renstal. Jaguar neemt de plaats in van het Stewart-Ford-team. Het merk is in handen van Ford, dat ook eigenaar is van Stewart-Ford. Irvine vormt met de Brit Johnny Herbert het nieuwe pilotenduo van Jaguar.
BR>Herbert bestuurt dit seizoen de Stewart. De andere rijder, de Braziliaan Rubens Barrichello, stapt over naar Ferrari. Irvine neemt diens plaats in. Jaguar is geen onbekende in de autosport. Het merk won zevenmaal de 24-uursrace van Le Mans.
Irvine is samen met de Finse McLaren-piloot Mika Hakkinen momenteel leider in de stand om het wereldkampioenschap 1999. Bij Ferrari staat hij echter nadrukkelijk in de schaduw van de Duitser Michael Schumacher. Irvine wilde niet langer tweede viool spelen en solliciteerde nadrukkelijk naar een andere renstal. "Ik ben overgelukkig. Ik wacht al twee jaar op zo'n kans", zei hij nadat hij zijn woord aan Jaguar had gegeven.
Teambaas Jackie Stewart van Jaguar-Ford toonde zich ook happy met de komst van Irvine. "Eddie is volwassen geworden. Hij heeft dit seizoen een paar uitzonderlijke races gereden", aldus Stewart.