Korfbal: Borgerhout wandelt door Ere A

ANTWERPEN -

Ondanks het feit dat Ere A en Ere B gelijkwaardige reeksen zouden moeten zijn, genieten de wedstrijden in Ere B een grotere belangstelling. De topwedstrijden zijn er talrijker door de aanwezigheid van liefst vier topploegen: zaalkampioen Sikopi, Scaldis, titelverdediger AKC én Catba.

L.W.

BR>Dat dit kwartet in één reeks werd ingedeeld, is puur toeval. De samenstelling van de reeksen gebeurt immer bij loting en in het bijzijn van de clubafgevaardigden. En dat waren er heel wat.

Na drie wedstrijden lijkt het er sterk op dat in Ere A Borgerhout naar een eerste plaats kan

wandelen

. De tegenstrevers Espero, Kwik, Riviera, Voorwaarts en Hoevenen zijn niet zo sterk.

Kwik speelde de voorbije speeldag tegen Borgerhout één helft mee en kreeg na de rust vier doelpunten rond de oren. Het liet toen de armen zakken en moest toezien hoe Borgerhout tot 16-10 uitliep om uiteindelijk met 18-11 te winnen. Zondag gaat Borgerhout als ongeslagen en enige leider naar Hoevenen. Daar zal het niet anders zijn.

Voor Borgerhout-coach Ivo Goossens een unieke gelegenheid om tijdens de voorronde zijn nieuwelingen meer in te passen in een verjongd geheel. "De komst van Gentenaar Christof Van der Beken en de zussen Van der Elst zorgden voor nieuw bloed. Chris Palinckx nam gas terug, net als Linda Darmont. Nadia Vlyminckx vertrok naar Scaldis."

"Onze internationaal Steve Roels kwam met een ernstige blessure uit Sydney terug. Hij krijgt nu volop de kans om goed te revalideren. Zijn heroptreden kan dus rustig gebeuren. Als hij er tegen de play-offs terug staat, zou dat schitterend zijn."

Wat de huidige reeksindeling betreft, zit dat voor ons dus wel even goed. ochtans zal men er toekomstgericht wat moeten aan doen. Een meer geleide loting zou ideaal zijn. Zo zouden de beide hoofdreeksen wat evenwichtiger worden."