Topper Sasja - Olse opent competitie

Print
ANTWERPEN - Werd vorig weekend reeds in enkele reeksen om de punten gespeeld, dan wordt nu zaterdag en zondag de nationale competitie volledig op gang gefloten.
BR>Bij de elite gaat tijdens de eerste speeldag de voornaamste aandacht naar de Antwerpse topper Sasja Zorgvliet - Olse Merksem, een confrontatie die nog steeds tot de verbeelding spreekt.
Olse-ondervoorzitter Marcel Matthijnssens kijkt in elk geval uit naar de verplaatsing van zijn jongens naar Hoboken. "Sasja - Olse blijft een speciale wedstrijd, waarbij winst of verlies vaak wordt bepaald door kleinigheden. Ook nu verwacht ik niet anders. Bij ons wordt het al of niet optreden van Johan De Bevere een belangrijke factor, maar ook zonder Johan zijn wij er klaar voor."

Naam


Eind vorig seizoen zat men bij Sasja in zak en as. Na 40 jaar kwam immers een eind aan het verblijf in de hoogste reeks en werd gedegradeerd. De vraag van Kiewit of Sasja bereid was om, door het overnemen van het stamnummer van de Limburgers, een plaats bij de elite opnieuw in te nemen, werd dan ook met beide handen gegrepen.
Volgens de reglementen was het voor Sasja wel verboden om onder dezelfde naam te blijven spelen en daarmee zat men in Hoboken wel danig verveeld. Hans Verkerk Keukens Sasja Zorgvliet werd als nieuwe benaming door de bondsbonzen wel aanvaard, maar voorzitter Paul De Loose weet dat vanop de tribunes die mondjevol-naam steeds door Sasja wordt vervangen.
"Op sportief vlak voor het overige weinig veranderingen", zo vertelt de voorzitter. "Wij zagen Eric Ombelets (Neerpelt) en Stephan Brehmen (Ajax Lebbeke) vertrekken en konden met Raf Biesmans (Hasselt) en Ajellal Moustapha (Kiewit) voor het nodige tegengewicht zorgen. Zwakker dan vorig seizoen staan wij zeker niet. Onze jeugd werd echter wel een pak rijper en vooral op hun kwaliteiten wordt gerekend."