Ajax Lebbeke weet meteen hoe laat het is

Print
LEBBEKE - Zaterdagavond neemt de nationale handbalcompetitie een aanvang onder een nieuw gesternte. Er werd een grondige herstructurering doorgevoerd, wat ervoor zorgde dat de top, onder de noemer eredivisie, wordt gevormd door slechts tien ploegen. Bij die elite hoort ook Ajax Lebbeke als enige Oost-Vlaamse vertegenwoordiger.
BR>Het moet gezegd: de Denderploeg wil zich dit seizoen met geen figurantenrol tevredenstellen. Er komt een totaal nieuw gevormde ploeg aan de opworp, die onder leiding van nieuwbakken trainer Frans Willemsens een gooi wil doen naar een plaatsje bij de top. In die optiek staan de groen-witten voor hun eerste opdracht al meteen voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar Neerpelt. De Limburgers koesteren titelplannen. Na zaterdagavond zal al meteen geweten zijn hoe zwaar dit Ajax weegt.
Waasmunster greep naast een plaatsje in eredivisie, maar gaat in eerste nationale wel gemotiveerd van start. Vanavond ontvangen ze in sporthal Hoogendonck Renaissance Montegnée. Het zit de Waaslanders wel hoog, en met hen ook de andere eerstenationalers, dat Sasja recent forfait gaf. Daardoor spelen er in eerste nationale slechts negen ploegen. Dit betekent meteen dat er aan het slot van de competitie geen enkele daler is uit eerste.
De bondsmensen lieten hier nog maar eens van hun pluimen door het doorzichtig onsportief manoeuvre van de Antwerpenaars toe te laten. Zoals geweten degradeerde Sasja aan het slot van de vorige competitie, maar handhaafde zich door het stamnummer van het ter ziele gegane Kiewit over te nemen. Het nieuwe Sasja in eredivisie heet nu Zorgvliet maar bestaat voor het grootste gedeelte uit eerdere Sasja-spelers. Daardoor hebben ze nu niet genoeg effectieven om Sasja in eerste nationale te laten spelen. Zo komt het handbal dus nog maar eens in een negatief daglicht te staan.