Voorronde Korac-beker: RB Antwerpen maakt terugmatch al meteen overbodig

Print
BERTRANGE - Zijn het dan alleen de Rode Duivels die kwade momenten meemaken tegen een team uit Luxemburg? Na de duidelijke zege van Oostende tegen kampioen Ettelbrück, woensdag, liep RBT Antwerpen gisteren tegen vice-kampioen Bertrange, een negorij in de buurt van de hoofdstad, droogweg over de tegenstand heen.
BR>

Bertrange 57


RB Antwerpen 95


De ruststand van 28-51 had alle spankracht uit de kamp verwijderd; de einduitslag van 57-95 tekende het machtsverschil tussen een Belgische topper en een Luxemburgse dreumes met een budget van vijf miljoen frank.
De lokale Amerikaan Natt Taylor mocht de score openen, maar dan was de pret voor de 173 betalende toeschouwers over. Yves Dupont torende met een dozijn extra centimeters en dat nuttige shotje boven zijn tegenstander, de arme Roby Horsmans, uit. Vier korven op rij en Antwerpen liep al na vijf minuten 6-19 weg. Toen begonnen ook nog Huger en vooral Gudfinsson te scoren zodat de kloof opklom halfweg de eerste helft tot 12-33. De Luxemburgse verdediging, bevolkt door wellicht best goede bankbedienden overdag, kraakte in vele voegen.
Wat kon RBA met een ruststand van 28-51 nog overkomen? Huger en Van Hoecke hielden meteen na de pauze schietoefeningen. Met onder meer vier driepunters tilden zij het verschil op tot 35 punten. En dan hield coach Casteels - uit piëteit? - Dupont nog vrijwel constant op de bank. Het Europese debuut van Johan Van Hoecke, broer van Pieter, verblijdde mama Van Hoecke, maar voor het overige was het een tweede helft zonder geschiedenis. De terugmatch van volgende week wordt een bijkomende trainingspot. Begin oktober kan Racings Europese campagne dan echt beginnen, met de poulewedstrijden.
BERTRANGE: Arendt 0, Logeling 7, Becker 0, Bevilaqua 15, Backes 9, Heyman 2, Horsmans 3, Hoffman 0, Taylor 21.
ANTWERPEN: Van Hoecke P. 9, Rowe -, Lauwerijs 5, Gudfinsson 11, Vandescure 12, Dupont 12, Huggins 6, Baert 19, Van Hoecke J. 3, Huger 12, De Voogd 6.

"Een schitterende training"


"Laten we het maar een schitterende training noemen", sprak coach Eddy Casteels. "Het ging uiteindelijk toch tegen een ploeg die ervoor ging. Beter dit dan gewoon vijf tegen vijf onder mekaar te spelen. Dat er geen bijkomende blessures zijn, is een opluchting."
"Helaas vond ik dat enkele jongens die ik een pak minuten gunde er onvoldoende gebruik van maakten. Ik verwacht van die gasten veel meer, gezien hun talent. Ja, ik leg de lat hoog. Maar ik ben niet van plan ze lager te leggen. De terugmatch wordt natuurlijk helemaal een formaliteit. Maar daarvoor komt Aalst, zaterdagavond bij ons in de Arenahal. Vanaf nu beginnen we daarheen te werken."