HC Tongeren: «Geen buitenlanders»

Print
TONGEREN - Vijf jaar geleden ontvouwde handbalclub Tongeren een plan. «De club moest in die periode een vaste waarde worden in eerste nationale,» aldus voorzitter Luc Tack. «Een grondige evaluatie geeft aan dat we met grote onderscheiding slaagden en intussen ligt een nieuwe nota op tafel. Financieel zit het goed voor de volgende jaren en ook sportief willen we hoge toppen scheren. Zo moet het laatste seizoen van de eeuw de mannenploeg van Tongeren de eerste nationale titel of de eindzege in de beker van België opleveren.» Alleszins een gewaagde uitspraak.
BR>Trainer Herbillon blijft eerder op de vlakte. «Een titel krijg je niet op bestelling. En in de nieuwe competitieformule wordt enkel regelmaat beloond. Details worden dus uitermate belangrijk. Maar ik ontken niet dat de kern niet alleen ruim maar ook goed uitgebalanceerd is.»
«En het feit dat we omschreven worden als een 'Luiks' ploegje begint me mateloos te ergeren,» meldt de voorzitter. «Tongeren is bovenal een Belgische ploeg. En nu ook Wolak genaturaliseerd is zijn we volledig Belgisch. Geen enkele buitenlander in de rangen, maar weinig ereklassers doen ons dit na.»

Technische ficheVoorzitter: Luc Tack.
Secretaris: Paul Gielen.
Thuiswedstrijden: Zaterdag 20u30 in sporthal KTA te Tongeren.
Trainers: Thierry Herbillon en Eddy Bonten.
De kern: Thierry Bernimoulin, Christophe Bourlet, Frederik Carpentier, Jean-Marc Casini, Benjamin Chantry, Harris Dzafic, Patrice Fonck, Geoffrey Franken, Richard Gerard, Laurent Haglestein, Dimitri Hendrikx, Kris Jackers, Wout Leysens, Michel Moreas, Bart Mulleners, Lionel Orban, Bram Peters, Michel Schonck, Omer Sehovic, Jelle Tack, Bruno Tubee, Peter en Wim Vos, Darek Wolak.